Új gyep kialakítása

1. A talaj előkészítése

Mindenek előtt tudnunk kell, hogy a talajokban sok millió gyommag arra vár, hogy művelést követően a talaj felszínére kerülve kikeljen. Ezért ne siessük el a vetést, hanem azt előzze meg egy totális gyomirtás használjunk Clinic 480 SL gyomirtót. Készítsük elő a talajt ásózással vagy talajmaró segítségével. Egyengessük el a talajt, ha szükséges. Minél jobban elő van készítve a magágy, annál jobb lesz a pázsit. A jó vízelvezetés fontos és a mély ásózás segít. 2. Gereblyézzük a talajt

Gereblyézzük a talajt. Hengereljük vagy tapossuk le, és gereblyézzük le újra. Végül szórjunk ki műtrágyát és gereblyézzük be, hogy serkentsük a megeredést és a gyökérfejlődést. 3. Vessük el a magot

Válasszunk ki egy megfelelő keveréket a terület használatától függően. A keverékek tavasztól kora őszig bármikor vethetők. A mag felét vessük el egyik irányban, majd a másik felét az első vetésre keresztbe. Melyik keveréket válassza? 

KITE Pázsit Gyors, zöld felület érhető el. Élettartama rövidebb, mint a Sport és a Golf keveréké.
KITE Sport Taposást jól bírja. Rendszeres nyírás, öntözés és műtrágyázás mellett a nagyobb igénybevételt is jól tűri. (Kutyák ellen sajnos védtelen!)
KITE Szárazságtűrő Legjobban bírja a nagy meleget és a téli hideget. Kisebb az öntözési igénye. Szélesebb a levélzete, mint a többi pázsitnak.
KITE Golf Hosszú élettartam. Legszebb esztétikailag. Legigényesebb az öntözésre, nyírásra. Lassan fejlődő, ezért a gyomok elnyomhatják.
KITE Univerzális Kevésbé igényes területek vetésére. Egyöntetű és szép zöld felületet biztosít.
KITE Árnyéktűrő Mint a neve is mutatja, legjobban tűri az árnyékot. 5 cm-nél ne vágjuk rövidebbre. (Diófa alatt nem marad meg)
KITE Felújító Felülvetésre, után vetésre, üres foltok pótlására javasoljuk.
KITE Park extra A legtömöttebb, legsűrűbb állományt biztosítja valamennyi keverék közül
TURFLINE Pázsit de Lux Leghosszabb élettartamú. Csak vékonyszálú, legkiválóbb fűfajták keveréke.
4. Takarjuk be a magokat

Újra gereblyézzük el a talajt, hogy letakarjuk a magokat. Homokos talajokon gereblyézés után hengereljünk.


5. Vetési mélység

A tökéletes vetési mélység 1 cm. Ez biztosítja, hogy a legtöbb mag kicsírázzon és megeredjen. Ha a vetési mélység nagyobb, mint 1 cm, csak a keverékben levő nagyobb magvú fajták fognak tudni kicsirázni.


6. Öntözzünk

Száraz időszakokban finom permetezéses öntözéssel tartsuk nedvesen a magágyat. 
7. Nyírjuk le a füvet

Az első nyírásnál a magasság ne legyen kisebb, mint 6-8 cm. Később 3-4 cm-es magasságban végezzük a nyírást. A jó minőségű fűnyíró és az éles kések nagyban segítenek a tökéletes pázsitápoláshoz. 8. A pázsit ápolása

Ha halványodik a fű haragos zöld színe, használja a KITE Pázsit műtrágyáját Ha hosszú hatású folyamatos tápanyag ellátást akarunk a fűnek úgy a Volldünger Golf műtrágyát javasoljukA műtrágyák kijuttatásánál vigyázzunk az egyenletes terítésre, mert ellenkező esetben sötétzöld és világoszöld csíkok jelzik az egyenlőtlen szórást.9. Gyomirtás

Gyom Stop pázsit gyomirtó szerrel ajánljuk. Kombinált gyomirtó szer, vízben oldódó koncentrátum, hatóanyagai: Mecoprop-P, loxinil, Dicamba. Kombinált hatóanyagaival hatékonyan pusztítja el az évelő és egynyári kétszikű gyomokat, ugyan akkor nem tesz kárt az egyszikű gyepben. Legideálisabb gyomirtási időszak május-június és augusztus-szeptember.

Két nappal a fűnyírást követően végezzük el a kezelést, amikor az éjszakai hőmérséklet 10 Co felett van. Erőss napsugárzásnál, vagy nagy melegben ne permetezzünk a megperzselődés veszélye miatt, ezért nyáron reggel vagy este végezzük a kezelést.

A permetezést követő 24 órában eső csapadék és a locsolás a készítmény hatékonyságát csökkenti.
Fűmagok

Gyom Stop

Műtrágya + talajjavító

Humus FW

Új gyep kialakítása

Meglévő gyepek feljavítása felülvetéssel

Gyakran ismételt kérdések

WannaWeb honlap